Com saber si un alvocat està madur o a punt per menjar?

Com saber si un alvocat està madur

Reconèixer si un alvocat està madur pot ser clau per gaudir al màxim del seu gust i textura. Fixa't en aquests aspectes per saber quan està al punt ideal per consumir.

1. La textura al tacte

Un alvocat madur cedeix lleugerament quan el pressionem suaument amb els dits. Si està massa dur, necessita més temps per madurar, i si és massa tou, probablement està passat.

2. El color de la pell

En moltes varietats d'alvocat, el canvi de color de verd intens a verd fosc o gairebé negre indica maduresa. No obstant això, el color no sempre és determinant, per això és important també comprovar la textura.

3. La prova del peduncle o tija

Si retires la petita tija de la part superior i la zona sota és verda, l'alvocat està al punt. Si és marró fosc o negre, probablement està massa madur.

4. El pes de l'alvocat

Un alvocat madur sol notar-se lleugerament més pesat en relació amb la seva mida, indicant que la polpa interior està ben formada i amb una textura cremosa.

Per cert, ja coneixes les nostres receptes d'alvocats? T'encantaran!