Les Receptes dels Xefs!

Hola AvocadoLover!

Benvingut al fòrum on alguns dels millors xefs publicaran les seves innovadores receptes amb oli d’alvocat verge extra Alvo.

Recorda que tu també pots compartir amb la comunitat  AlvoLover les teves receptes!   www.alvo.cat/comparteix 

De moment us avancem 20 idees amb oli d’alvocat per que n’anem fent boca!

 

Encara que molts olis tenen un lloc a la nostra cuina, hi ha un que personalment sempre tinc a mà. És de sabor lleuger, agradables aromes que recorden l’herba tallada, baix en greixos saturats i alt en greixos monoinsaturats.

Quin és aquest meravellós oli del que parlo tan bé?

Saludeu a l’oli d’alvocat!

És el meu nou oli saludable. L’oli d’alvocat és molt versàtil i, per mostrar-vos totes les maneres diferents d’utilitzar-lo, he recopilat una llista de 20 usos, consells i trucs diferents per provar-los.

 

 

– Substitució de la mantega –

1. Al forn

 

Si ets un forner/a conscienciat de la salut com jo, probablement sempre estàs a la recerca de substituts més sans per fer que els postres siguin més saludables.

Així és com vaig començar a utilitzar l’oli d’alvocat.

Quan una recepta demana mantega, podeu substituir-la per a l’oli d’alvocat sense arruïnar la textura o el sabor del vostre pastís. De fet, fins i tot trobareu que les vostres receptes preferides venen més de gust sense mantega i es digereixin millor.

2.Amb les…crispetes!

 

Les crispetes més sanes i gustoses són les que fèiem quan érem petits a casa, obríem la bossa de crispetes i les posàvem a la paella amb un bon raig d’oli.

Aquí és on entra l’oli d’alvocat.

Amb una mica d’oli serà suficient ja que a la paella hi creix moltíssim, afegeix les crispetes i remou-les quan comencin a petar. Al acabar un toc de sal i cap al sofà! Les crispetes agafaran el subtil i genial aroma d’alvocat.

3.#avocadoOILtoast

 

L’oli d’alvocat pot ser un gran substitut de la mantega per a les coses quotidianes com les torrades de bon matí o per acompanyar-nos a fer un break de mitja tarda.

En comptes de posar-hi barres de mantega o melmelades amb gust de fruita, un raig d’oli d’alvocat amb uns ous aferrats aconsegueixo un esmorzar saludable en pocs minuts. També combina molt bé amb l’all i julivert o sal i romaní.

Si vull alguna cosa més dolça per esmorzar, posaré l’oli sobre la torrada i escamparé a sobre un pessic de canyella.

4.Oli de coco?

 

L’oli de coco que es va posar de moda es un producte refinat que no ens aporta gaire de bo a més obtenim plats amb l’estrany  gust de coco que combina amb ben poques coses.

 

Mitjançant l’oli d’alvocat en receptes que demanen oli de coco, sóc capaç de mantenir els beneficis que m’aporta sense un canvi de sabor dels plats.

 

5.Oli d’oliva verge extra

 

Com l’oli d’oliva, l’oli d’alvocat és alt en greixos monoinsaturats beneficiosos per la salut i es pot utilitzar com a substitut en gairebé qualsevol cosa. Fins i tot el supera en propietats organolèptiques. Consulta-ho a www.alvo.cat/salut

 

– Condiments –

6.Amanides

 

La vinagreta balsàmica és una de les meves amanides preferides. No obstant això, de vegades tinc ganes de combinar vinagretes noves o les de sempre amb oli d’alvocat; amb mel i mostassa, amb fruits vermells, amb mango, amb poma. Proposa les teves a www.alvo.cat/comparteix

Parlant de desitjos, què tal de la maionesa?

 

7.Maionesa Casolana

 

Combineu els següents ingredients en un bol:

1 rovell d’ou gran

¼ de culleradeta de sal

¼ culleradeta de mostassa de Dijon

1 ½ culleradeta de suc de llimona (només faig servir suc de llimona acabat d’esprémer)

A continuació, agregueu lentament ¾ tassa d’oli d’alvocat i hi passeu el batedor ( El minipimer de tota la vida)

Fàcil, ràpid i saborós!

 

8.Crema d’allioli d’alvocat

 

Probablement tingueu la majoria dels ingredients frescos a la mà, i si no els podeu obtenir fàcilment en la propera visita al supermercat.

 

Necessitaràs:

1 alvocat

1 gra petit d’all

2 culleradetes de suc de llimona

Un grapat de fulles d’alfàbrega

Sal i pebre

⅛ tassa d’oli d’alvocat

Barregeu tots els ingredients junts, excepte l’oli d’alvocat. Afegiu l’oli a la barreja lentament fins aconseguir una textura cremosa.

Aquesta deliciosa salsa es pot utilitzar per qualsevol cosa, prova de sucar-hi uns snacks salats! A més, es manté bé a la nevera varis dies en cas que necessiteu fer-ho una mica abans.

 

9.Oli infusionat amb herbes

 

Herbes aromàtiques infusionades amb oli d’alvocat.

Combineu una mica de vinagre balsàmic amb oli d’alvocat, herbes seques italianes com l’orenga i l’alfàbrega, i acabeu amb un pebre negre recentment esquerdat.

Poseu el vostre pa cruixent en aquest oli o escampeu-lo amb una bona peça de peix a la graella.

 

 

– Per cuinar –

10.Arrebossat

 

Si els aliments fregits són el vostre plaer, aquest canvi us semblarà genial.

Diguem que t’agrada el pollastre arrebossat. En lloc de submergir el pollastre en un arrebossat d’ou, farina o pa ratllat abans de fregir-lo, podeu utilitzar aquesta alternativa més saludable.

En primer lloc, unteu el pollastre amb l’oli d’alvocat. A continuació, poseu el pollastre en pa ratllat i cap al forn. Al coure el pollastre en comptes de fregir-lo obtindreu una textura més cruixent.

Per descomptat, sempre podreu amanir amb l’oli d’alvocat sense arrebossar amb el pa rallat.

Gràcies al fet que l’oli d’alvocat resisteixi a altes temperatures, és perfecte per a la planxa, per la graella, i per fregir.

 

11.A la graella

 

Si cuineu amb carns vermelles a altes temperatures a la graella ens podem trobar amb la carn seca i insípida.

Mitjançant l’ús d’un oli que resisteix altes temperatures, el deliciós sopar a la planxa conservarà la seva humitat mentre absorbeix el sabor sucós i saborós de l’oli d’alvocat.

Ho podrem acompanyar d’una patata i uns tomàquets amb un toc de sal grossa.

 

12.Verdures a la planxa

 

Les verdures a la brasa o a la planxa són úniques amb oli d’alvocat. Tot natural, tot vegà!

Envia’ns la teva proposta a www.alvo.cat/comparteix

 

13.Saltejat

 

Verdures saltejades al wok.

Podem combinar el bròquil, amb ceba, xampinyons, tomàquet, pebrot, espinacs i saltejar-ho amb oli d’alvocat. Al servir hi afegirem una mica de sal o unes gotes de soja.

 

 

14.Peix a la planxa

 

Paella de peix lleuger a la planxa amb oli d’alvocat. És més lleuger, m’agrada associar-lo amb peixos blancs com les vieires, el rap, el lluç o la orada, però també amb peixos blaus com el salmó o la tonyina

 

 

– Utilitzeu-ho per amanir –

15.Sobre Pizza!

 

Quan dic que m’agrada escampar l’oli d’alvocat a la pizza, no em refereixo a una pizza industrial. Si estàs d’ànim per fer una pizza casolana més lleugera i natural, agafa un pa pla o una massa de pizza, escampes tomàquet natural, una mica d’all, xampinyons i pernil ben tapat de mozzarella i un raig d’oli.

Els sabors combinen molt bé i satisfan el meu desig de pizza sense frenar la meva dieta saludable.

 

16.Amanida de fruites

 

Amanida de fruites: potser us pregunteu: “Per què algú escull l’oli amb la fruita?”

Però confia en mi. Una gota d’oli d’alvocat a la fruita és deliciós.

La meva amanida de fruites preferida:

Barrejar síndria fresca i formatge amb baix contingut de greix sobre un llit d’espinacs. A continuació, un raig oli d’alvocat a la part superior. Aquesta és l’amanida d’estiu perfecta ja que és lleuger i refrescant.

 

17.Sopes

—–Recepta NIL

– Per a la teva pell –

18.Aftersun

 

L’oli d’alvocat es pot un bon protector de la pell. Qualsevol oli natural sense refinar pot utilitzar-se com una forma de protecció solar. Si preferiu utilitzar una alternativa completament natural a les coses que podeu trobar a la farmàcia, l’oli d’alvocat és una bona opció. Descobreix aquest i molts altres usos per cosmètica i per danys dermatològics a www.alvo.cat/salut

 

19.Acondicionador

 

Un potent condicionador capil·lar, després d’ensabonar i esbandir el cabell utilitza una mica d’oli d’alvocat a condicionador, amb una mica n’hi haurà prou ja que dóna molt de si. Un parell de minuts i aclareix. Tindràs els cabells brillants i sans.

 

20.Tractament de cuir cabellut sec

 

La majoria de les locions comercials inclouen una mica d’oli i molts de tòxics.

Si voleu portar l’acondicionament del cabell al nivell de tractament de spa per al cuir cabellut, podeu jugar amb l’oli d’alvocat a la dutxa. Just després del xampú, afegiu l’oli d’alvocat al cuir cabellut i deixeu-lo uns minuts abans d’esbandir-lo per obtenir resultats visibles en el mateix tractament.

Font: Legion Atletics.

—————————

Des de la cocció a la planxa fins a les locions i els acondicionadors, espero que us hagueu obert a veure el versàtil oli d’alvocat. És un dels olis més saludables que tinc a mà. M’encanta sorprendre als meus amics i familiars amb el seu sabor deliciós i inesperat, i una infinitat d’usos naturals de la salut.

Pròximament anirem compartint les propostes d’alguns dels cuiners més coneguts de la gastronomia actual, estigueu atents!!!

alvo.cat