Quin és l'origen de l'alvocat?

L'alvocat té el seu origen a les regions subtropicals i tropicals d'Amèrica Central i del Sud, especialment a Mèxic, on s'han trobat evidències del seu consum des de fa més de 10.000 anys. Els asteques ja valoraven molt aquest fruit, tant per les seves propietats nutritives com per les seves qualitats culinàries i medicinals.

Expansió de l'alvocat pel món

Després de l'arribada dels europeus a Amèrica, l'alvocat es va començar a difondre progressivament per diferents continents, arribant primer al Carib i després expandint-se cap a Àsia, Àfrica i Europa.

Actualment és un aliment molt popular a tot el món, especialment apreciat per les seves propietats saludables.

L'alvocat mediterrani

Tradicionalment associat a regions càlides i humides, l'alvocat també s'ha adaptat perfectament a climes mediterranis més temperats gràcies a varietats específiques i tècniques de cultiu avançades. Aquesta adaptació ha permès produir alvocats d'alta qualitat en territoris com Catalunya.

Alvo.cat: pioners en l'alvocat a Catalunya

A Alvo.cat som pioners a Catalunya essent de les primeres plantacions d'alvocat mediterrani al territori. Gràcies a aquesta iniciativa, oferim alvocats frescos, locals i sostenibles, adaptats al clima mediterrani, contribuint així a una alimentació més saludable i a la reducció de la petjada ecològica.

Vols provar-los? Entra a la nostra botiga i compra els nostres alvocats: t'encantaran.